Information about UniMy

First of all, me nak warning this first, Fira memang tak terfikir apa-pa tajuk yang sesuai untuk this article. Tetapi I think I nak share about my life at UniMy (University Malaysia of Computer Science and Engineering) . UniMy berada di pusat pentadbiran negara, Wilayah Persekutuan Putrajaya. Bukan Cyberjaya, bukan Bangi dan bukan di Kuala Lumpur. Apa yang menarik sekali mengenai UniMy ialah ia adalah universiti yang hanya menumpukan dalam bidang ICT. Even Fira pun belajar tentang Software Engineering. Lokasinya terletak berdekatan dengan Alamanda and Everly Hotel.

Jumlah pelajar disini anggarannya ialah 100+ pelajar, ia masih sedikit kerana universiti ini still baru berdiri di bandar yang indah ( metaforanya berlebih-lebihan ) dan yeah kita hidup as a family of UniMy. Kitaorang biasanya makan di dalam Alamanda ataupun Medan Selera Presint 16.

University Malaysia of Computer Science and Engineering
Kitaorang biasanya makan di dalam Alamanda ataupun Medan Selera Presint 16. Of course makanan di Alamanda jauh lebih mahal jika dibandingkan kalau makan kat Medan Selera ye tak?

Medan Selera yang berada di Presint 16
Permandangan belakang bangunan UniMy seriously cantik ( mana ada kejadian alam yang tidak cantik rite? )
Belakang Bangunan UniMy ada tasik XD
All those pictures is not mine but yeah ni adalah situasi di UniMy. Maybe kalau nak tau lebih lanjut boleh send comment kat bawah. Me already made an article about KMJ so this is for UniMy. Thank you.
Share:

3 ulasan:

  1. hye sis ! :D saye nk tnye total cost untuk registration , accomodation dll berape ek . selain dri cost course :D

    BalasPadam
  2. hye sis ! ^_^
    saye nk tanye total cost untuk registration , accomodation dll berape ek ? selain dari cost course yg diambil . :)

    BalasPadam
  3. Hmm. Dia berbeza ikut course Foundation, Diploma and Degree. Maybe boleh direct e-mail to the info@unimy.edu.my. Hehe. Moga komen ni membantu.

    BalasPadam